Bedrijfsuitje: Wie is de Mol

Het bekende spel: Wie is de Mol als bedrijfsuitje. Wie kent dit niet? Het is bij deze team activiteit de bedoeling om in teamverband zoveel mogelijk geld binnen te halen. Dit doe je door verschillende games te spelen. Er is echter 1 probleem. Iemand saboteert de boel! Een speler probeert er namelijk voor te zorgen, dat er zo min mogelijk geld binnen komt. Hij weet al van tevoren welke spellen er gespeeld gaat worden. Zo kan hij dit het makkelijkste “fout” doen. Hij is namelijk de Mol!! 

Elk jaar wordt dit spel op TV uitgezonden. Tien bekende Nederlanders, gaan met elkaar de strijd aan. Aflevering voor aflevering kun je ook zelf inzetten, op jouw Mol. Er bestaan zelfs heuse Wie is de Mol pools. Hierbij zet je met behulp van een app in op de Mol. Zo kun je op afstand toch nog meedoen. 

Ieder jaar kiest het team van AVRO-Tros een locatie in het buitenland. Dit is het decor van dit magische spel. Afgelopen seizoen was de Mol in China, daarvoor in Colombia. Na afloop van het spel, vindt de onthulling in Nederland plaats. Zo waren er vorig jaar duizenden mensen op het Museumplein aanwezig om dit te zien.

Nu hoor ik je wellicht denken: Hoe kan ik ooit meedoen aan dit fantastische spel? Nou, je kunt natuurlijk proberen om een bekende Nederlander te worden. Dan moet je daarna uiteraard nog gevraagd worden…. 

We hebben goed nieuws: je kunt dit namelijk ook als Wie is de Mol bedrijfsuitje spelen!

Op maat gemaakt voor jouw team activiteit. En je collega’s die de boel saboteren.

Wie is de Mol team activiteit

Bij een Wie is de mol spel als bedrijfsuitje, staat plezier centraal. De collega’s worden opgedeeld in verschillende teams en ieder team heeft 1 Mol. Hij of zij, probeert dus om zo min mogelijk geld in de pot te krijgen. Het team met het meeste geld wint. En de Mol die het minst vaak geraden is, wint ook. Deze team activiteit is zo leuk, omdat je je collega’s op een andere manier leert kennen. 

Bij ons Wie is de Mol teamuitje, staat maatwerk centraal. Wij passen onze spellen aan voor de groep. Zijn jullie meer doeners of juist denkers? Of een nieuw team? In dat laatste geval, is het soms wat lastiger om te saboteren. Je kent elkaar immers niet zo goed. 

Om het ijs te breken, hebben wij ook verschillende spelvormen. Zo blijft het een luchtig teamuitje, waarbij plezier het belangrijkste is! 

Ook ben je bij ons niet gebonden aan 1 plek. Wij kunnen het spel namelijk aanbieden bij jou in de buurt. Wellicht gecombineerd met een hapje eten. Zo wordt het nog makkelijk om met elkaar wat leuks te gaan doen.

Wie is de Mol bedrijfsuitje: voor wie?

In principe voor iedereen! Of je nu een gezin bent, wat een middagje weg wilt. Of juist een groot bedrijf, dat graag lol met elkaar maakt. Omdat de Mollen moeten acteren, is het wel aan te raden dat de collega’s elkaar al kennen. Voor nieuwe teams wordt het wat lastiger. Soms durven de Mollen dan minder te saboteren. Of anderen weten niet goed op welke signalen ze moeten letten. 

Non-verbale communicatie is namelijk key! Probeer dan ook goed de lichaamstaal van je collega’s te lezen. 

Wij benaderen voorafgaand al de Mollen en geven ze dan al informatie over het spel. Ook krijgen ze die geheime info, nog nagestuurd per mail. Goede voorkennis is belangrijk! Dan staat het team al 1-0 achter. 

Onze presentator bij deze team activiteit is een echte Ard Rooijakkers. Hij weet op gevatte wijze, de spellen te presenteren en treed ook op als jury. Opdracht niet goed gedaan? Geen geld helaas! Het mislukte wellicht vanwege een sluwe Mol-actie. 

Het ideale teamuitje

Deze team activiteit is een test voor je gehele team. En kent ook vele winnaars. Je mag namelijk tijdens het spel meerdere keren je Mol-verdenking opschrijven. Zo maak je toch kans om te winnen! En het loont ook om jezelf verdacht te maken. Hoe verdachter, hoe beter. Dit levert ook weer punten op, bij de prijsuitreiking.

Zo is er de prijs voor beste team (team met het meeste geld), beste Mol, (mol die het minst vaak is geraden) en beste speler (speler die de Mol goed heeft en het vaakst verdacht is). Een team bestaat uit maximaal 10 personen, waarvan 1 Mol. En per 4 teams hebben we bovenstaande prijzen. 

Mochten jullie met een grotere groep zijn, dan zijn er ook meer winnaars. Want winnen blijft het leukste!

wie-is-de-mol-bedrijfsuitje

Twijfel je nog? Niet doen!

  • Bij ons Wie is de Mol bedrijfsuitje, kiezen we samen de locatie en spelvormen. Dit is op maat gemaakt, naar de behoeftes van jouw team.
  • Bij grote teams hebben we bij deze team activiteit ook meer prijzen. Meer winkans dus!
  • We hebben meerdere (ludieke) prijzen, dus meer winnaars!
  • We briefen de Mollen altijd uitgebreid, zo kunnen ze meer saboteren.
  • Zowel voor beginnende als ervaren teams.

Wij garanderen bij GO Teambuilding dat je een leuke teammiddag krijgt. Door onze creatieve spelvormen en maatwerk staan wij voor de kwaliteit. Ook werken we met alleen maar ervaren krachten, die we regelmatig bijscholen. Geen studenten voor de groep dus!

Zoek je toch iets anders, bekijk ook onze volgende teamuitjes:

Sportief: Office Olympics

Creatief: het Jeukwoordenspel

Fanatiek: Fútbol Español